Regel je echtscheiding in Barendrecht via Advocatenkantoor Van Wessel

advocatenkantoorvanwessel - echtscheiding barendrecht

Als je gaat trouwen, dan ga je ervan uit dat dit een verbintenis is die een leven lang duurt. Nog niet zo heel lang geleden was het letterlijk een verbintenis die een leven lang duurde. Echtscheidingen bestonden niet en als je al brak met je partner dan kwam dat je reputatie duur te staan. Trouwen had in die tijd dan ook een compleet andere betekenis, want als je ging trouwen dan maakte je echt een hele grote stap in je leven die je niet meer terug kon draaien. Tegenwoordig kun je rustig trouwen als het goed voelt, want mocht het uiteindelijk toch niet zo goed zijn als je had gehoopt, dan kun je zonder problemen een echtscheiding aanvragen. Een huwelijk heeft dan ook veel van de originele betekenis verloren en is niet veel meer dan een symbolische verbinding. Mensen trouwen tegenwoordig daarom ook vaak vanwege financiële redenen. Sommige zaken zijn nu eenmaal gemakkelijker te regelen als je getrouwd bent. Omdat trouwen een stuk makkelijker is en men dus ook al heel snel in het huwelijksbootje stapt, is het niet verwonderlijk dat ook het aantal echtscheidingen flink is gestegen. Volgens het Centraal Bureau van Statistiek eindigt 38% van alle huwelijken in een echtscheiding. Dus als je te gast bent geweest bij drie huwelijken, dan is de kans groot dan één van die huwelijken zal stranden. Een echtscheiding is veel lastiger dan een huwelijk. Niet alleen vanwege de emotionele impact, maar ook vanwege de financiële en juridische aspecten. Daarom is het niet onverstandig om bij een echtscheiding in Barendrecht gebruik te maken van een advocaat van Advocatenkantoor Van Wessel. Bij een echtscheiding in Barendrecht worden alle banden, en dus ook de vermogensrechtelijke banden, verbroken. Alles moet dus verdeeld worden. Denk hierbij aan gezamenlijk vermogen, een koophuis, en gezamenlijke bankrekeningen. Als jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, dan wordt alles in principe door twee gedeeld. Als je niet in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan moet je heel goed kijken naar de wijze waarop de zaken verdeeld gaan worden. Een advocaat is dus zeker geen overbodige luxe bij een echtscheiding in Barendrecht.

Een echtscheiding in Barendrecht met een gezamenlijke advocaat

Als mensen samen besluiten uit om elkaar te gaan, dan is er vaak sprake van een conflictvrije scheiding. In dit geval kun je dus prima samen gebruik maken van één advocaat die jullie helpt bij alle zaken die geregeld moeten worden. Mocht je het inderdaad samen over de meeste zaken eens zijn, dan kan een echtscheiding in Barendrecht vrij snel verlopen. De advocaten van Advocatenkantoor Van Wessel kunnen jullie hier zeker bij helpen. Mocht het allemaal wat minder soepel gaan, dan kunnen jullie er voor kiezen om beide een eigen advocaat in de arm te nemen tijdens de echtscheiding in Barendrecht. Ook dan kun je de hulp van Advocatenkantoor Van Wessel inschakelen. Dit soort procedures duren vaak aanzienlijk langer en vergen veel van de personen die verwikkeld zijn in de echtscheidingsprocedure. De advocaten van Advocatenkantoor Van Wessel zijn echter gespecialiseerd in zulke zaken en doen er alles aan om hun cliënten bij te staan tijdens deze lange periode.

Advocatenkantoor Van Wessel

Je kunt een advocaat inhuren als je verwikkeld bent in een echtscheiding in Barendrecht. Maar Advocatenkantoor Van Wessel is er natuurlijk niet alleen maar voor een echtscheiding in Barendrecht. Je kunt bij dit advocatenkantoor terecht voor verschillende juridische zaken. De specialismen van Van Wessel zijn:

  • Familierecht
  • Arbeidsrecht werknemer
  • Arbeidsrecht werkgever

Dus voor al deze zaken kun je terecht bij Advocatenkantoor Van Wessel. Je kunt hier al voor je vragen te allen tijde een vrijblijvend intakegesprek aanvragen.

Reageren is niet mogelijk